Pápež František: Kultúra života je dedičstvom určeným všetkým

VATIKÁN 30. januára 2021 - „Kultúra života je dedičstvom, s ktorým sa kresťania túžia podeliť so všetkými. Každý ľudský život, jedinečný a neopakovateľný, predstavuje nedoceniteľnú hodnotu. Toto treba vždy nanovo ohlasovať, s odvahou slov a skutkov.“

To sú slová odkazu Svätého Otca Františka, ktorý rozoslal cez sociálnu sieť Twitter v súvislosti s Pochodom za život (March for life), organizovaným v diecézach USA 29. januára.
 
V krajine, ktorá legalizovala vykonávanie abortov v roku 1973 súdnym verdiktom v prípade „Roe versus Wade“, sa tohtoročný pochod za život niesol v duchu sloganu volajúceho po jednote: „Spoločne sa zastaňme nenarodených“. Vzhľadom na zdravotnú opatrnosť v dobe pandémie nemal 48. ročník Pochodu za život masový charakter ako po iné roky.
 
Po nástupe nového prezidenta sa v USA Joe Bidena dochádza v USA k zmene politického smerovania v oblasti ochrany života pred narodením. Americká biskupská konferencia už vyjadrila svoje kritické stanovisko k jeho rozhodnutiu obnoviť štátne financovanie organizácií, ktoré vykonávajú a propagujú umelé potraty v rozvojových krajinách.
 
Toto rozhodnutie „je v rozpore s rozumom, porušuje ľudskú dôstojnosť a je nezlučiteľné s katolíckou náukou,“ uviedli v oficiálnom vyhlásení predseda Komisie Pro life Konferencie biskupov USA Mons. Joseph Naumann a predseda biskupského Výboru pre spravodlivosť a medzinárodný pokoj Mons. David Malloy.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Pápež František: Kultúra života je dedičstvom určeným všetkým

Ilustračná snímka. (Foto: Pixabay)

NOVINKY