Deň zasväteného života oslávi arcibiskup Orosch s rehoľníkmi online formou

TRNAVA 31. januára 2021 - Katolícka cirkev si v utorok 2. februára pripomína sviatok Obetovania Pána - Hromnice. V tento deň sa slávi aj Svetový deň zasväteného života. Pri tejto príležitosti sa biskupi stretávajú s rehoľníkmi pôsobiacimi v diecézach. Napriek zložitej pandemickej situácii tomu v Trnavskej arcidiecéze nebude inak ani tento rok, i keď slávnosť prebehne v odlišnej forme.

Trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch sa už tradične stretne s rehoľníkmi, ktorí pôsobia na území Trnavskej arcidiecézy. Vzhľadom na vážnu pandemickú situáciu prebehne tohtoročné stretnutie online formou. Pri príležitosti dnešnej streamovanej svätej omše zo štvrtej nedele v cezročnom období to povedal trnavský arcibiskup Ján Orosch.
 
„S nostalgiou si spomíname, aké to bolo krásne, keď sme sa v tento deň, všetci rehoľníci, stretli v našej katedrále a obnovili si rehoľné sľuby. Atmosféra bola vždy priateľská, bratská... bratia a sestry v Kristovi, ktorí účinkujú v našej arcidiecéze v jednotlivých rehoľných komunitách. Tento rok to, žiaľ, nie je možné, aby sme sa stretli takýmto osobným spôsobom. Bude to (však) na svätej omši vysielanej cez internet o 11.00 hodine.“ Týmito slovami pozval arcibiskup Ján Orosch všetky zasvätené osoby, rehoľníkov a rehoľnice, ktorí pôsobia v Trnavskej arcidiecéze, k online stretnutiu v deň zasväteného života, 2. februára 2021 o 11.00 hodine prostredníctvom webovej stránky Trnavskej arcidiecézy alebo jej profilu na facebooku.
 
Počas svätej omše pri príležitosti Dňa zasväteného života, ktorá bude vysielaná online, si zasvätení spolu s trnavským arcibiskupom obnovia aj svoje rehoľné sľuby. Trnavský arcibiskup však nezabudol na poďakovanie zasväteným za ich službu už pri dnešnej streamovanej svätej omši. „Napriek tomu by som sa chcel už teraz poďakovať všetkým vám rehoľníkom, aby tie evanjeliové rady - chudoba, čistota, poslušnosť - boli aj v súčasnosti takými tromi (ochrannými) piliermi vášho života. Keď som bol mladý chlapec, chodili sme stanovať. Pretože sme boli chudobní, nemali sme peniaze, aby sme si kúpili riadny stan. Tak sme zohnali nejakú plachtu na JRD zo starej traktorovej vlečky, na tri žrde sme tú plachtu prehodili a už sme boli v bezpečí. Mali sme stan. Vidíte, chudoba, čistota, poslušnosť, tá plachta ochrany našej nebeskej Matky Panny Márie a patrónov vašich rehoľných komunít nech vás sprevádzajú a napĺňajú radostnou službou Bohu a svätej Cirkvi,“ povzbudzujúc zasvätených dodal trnavský arcibiskup Ján Orosch.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Deň zasväteného života oslávi arcibiskup Orosch s rehoľníkmi online formou

Ilustračná snímka. (Foto: Dušan Kolenčík)

NOVINKY