Výnos z projektu "Pôstna polievka" prevzalo Katolícke hnutie žien

TRNAVA 7. apríla 2017 - Výnos z charitatívneho podujatia "Pôstna polievka", ktoré sa konalo v stredu 5. apríla na Arcibiskupskom úrade v Trnave, putuje na zriadenie Centra pre tehotné ženy, matky s deťmi a rodiny v Ružomberku. Tento rok niekoľko desiatok ľudí, ktorí za polievku zaplatili toľko, ako zvyčajne dávajú za celý obed alebo večeru a aj viac, darovalo spolu 911 eur.

Trnavský arcibiskup Ján Orosch dnes popoludní odovzdal pripravený šek s uvedenou sumou tým, ktorým bola zbierka adresovaná. Na Arcibiskupskom úrade v Trnave ho z jeho rúk prevzala podpredsedníčka Katolíckeho hnutia žien Slovenska Anna Kolková, ktorá sa v mene združenia za odovzdaný výnos poďakovala. Ako povedala, "obdarovaní sú vďační za každé jedno euro, ktoré môže pomôcť v charitatívnej starostlivosti o ľudí nachádzajúcich sa v oveľa zložitejšej životnej situácii ako my sami."
 
Trnavská arcidiecéza sa pri príprave 4. ročníka tejto akcie opäť inšpirovala iniciatívou Katolíckeho hnutia žien Slovenska Podeľme sa! Náklady na polievku podobne ako trikrát predtým v plnej výške uhradil Trnavský arcibiskupský úrad, ktorý na toto pôstne podujatie poskytol aj priestory svojho veľkého refektória.
 
Projekt Katolíckeho hnutia žien Slovenska Podeľme sa! sa od ostatných zbierok na Slovensku odlišuje tým, že sa delím, nedávam almužnu, ale dávam to, čo si sám odopriem. Je spojená s liturgickým obdobím Pôstu, počas ktorého sa kresťania usilujú viac o to, aby si niečo odopreli a tým pomohli iným, ktorí sa nachádzajú v oveľa zložitejšej životnej situácii.
 
Dušan Kolenčík, hovorca Trnavskej arcidiecézy
 
facebook sharing button Zdieľaj
Výnos z projektu "Pôstna polievka" prevzalo Katolícke hnutie žien

Krátky fototermín trnavského arcibiskupa Mons. Jána Oroscha a emeritného arcibiskupa Mons. Jána Sokola s podpredsedníčkou Katolíckeho hnutia žien Slovenska Annou Kolkovou po odovzdaní šeku s vyzbieranou sumou za pôstnu polievku. (foto: autor)

NOVINKY