V trnavskom domove sociálnych služieb vypomáha aj saleziánka

TRNAVA 4. marca 2021 - Sestra Monika Foltýnová, ktorá pôsobí v Trnave, zareagovala na výzvu ísť pracovať ako dobrovoľníčka do domova sociálnych služieb (DSS). V tejto náročnej dobe vymenila pohodlie domova za službu tým, ktorí to najviac potrebujú.

„Na začiatku februára prišla do našej farnosti žiadosť z DSS na Vansovej ulici v Trnave, že hľadajú dobrovoľníkov do ich zariadenia, keďže mali veľa zamestnancov PN. Nejako to zarezonovalo v mojom srdci, a keďže ma aj komunita povzbudila, že ak mám túžbu sa zapojiť, nech to skúsim, ozvala som sa do zariadenia.
 
V tom čase však hľadali skôr samostatných dobrovoľníkov už s nejakou skúsenosťou v tejto oblasti, takže som im nevedela pomôcť. Výzva sa zopakovala o dva týždne, skúsila som sa im znova ozvať a tento raz mi odpovedali, že by sa im hodila hocijaká výpomoc. Tak som sa so začiatkom pôstu dala na túto službu, pokiaľ sa im stabilizuje stav s personálom,“ opísala svoje začiatky saleziánka Monika.
 
Koľko hodín trávi v službe, aká je náplň jej práce a čo si z tejto dobrovoľníckej činnosti odnáša, sa dočítate v rozhovore na salezianky.sk.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
V trnavskom domove sociálnych služieb vypomáha aj saleziánka

Ilustračná snímka. (Foto: tkkbs.sk)

NOVINKY