V Trnave sa uskutočnil benefičný koncert na podporu Pamätníka nenarodeným deťom

TRNAVA 23. septembra 2021 - V nedeľu 19. septembra sa v Trnave uskutočnil benefičný koncert na podporu projektu Pamätníka nenarodeným deťom v Trnave. Organizačne ho zastrešovalo občianske združenie Naše mesTTo, ktoré na projekte pamätníka pracuje už dva roky.

Som veľmi rád, že som mohol realizovať koncert pre zaujímavý projekt. Nadšenie, emócie a ďakovné slová, ktoré mi zneli z každej strany po jeho skončení svedčia o tom, že má zmysel budovať, udržiavať a podporovať projekty zamerané na život, na nás ľudí.“ povedal režisér koncertu Michal Lipovský po jeho skončení.
 
O koncert bol enormný záujem a nakoľko sa išlo v režime základ, museli organizátori po naplnení povolenej kapacity vstup uzavrieť. Všetkým prítomným sa prihovoril na začiatku aj trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch, ktorý myšlienku Pamätníka veľmi podporuje. Medzi hosťami tiež boli trnavský dekan Jozef Gallovič, nemocničný kaplán Rudolf Kopinec, minister financií Slovenskej republiky Igor Matovič, poslankyňa NR SR Lucia Drábiková, riaditeľ Trnavskej fakultnej nemocnice Vladislav Šrojta a poslanci Trnavského samosprávneho kraja.
 
Koncert obohatili aj svedectvá žien, ktoré prežili skúsenosť spontánneho potratu. Svojím spevom a hudbou darovali prítomným ľuďom svoj úžasný dar účinkujúci, ktorými boli žiaci so Súkromnej ZUŠ Gaudia, ďalej spevácky zbor Voci Allegre a na záver vystúpila Sima Magušinová (rodená Martausová).
 
Župný a mestský poslanec a člen projektového tímu Rasťo Mráz uviedol: „Sme veľmi vďační za záujem ľudí a ich štedrosť. Atmosféra bola výborná a  účinkujúci predviedli uchu lahodiace výkony. Takto sme spoločne mohli poukázať na hodnotu ľudského života a spraviť krok bližšie k realizácii zámeru pamätníka nenarodeným deťom. Na realizáciu pamätníka sme na benefičnom koncerte vyzbierali 3743 EUR, za čo veľmi pekne ďakujeme.
 
Napriek tomu, že mestský poslanci neschválili na utorňajšom (21. septembra 2021) mestskom zastupiteľstve výpožičku pozemku pre umiestnenie Pamätníka nenarodeným deťom na cintoríne na Kamennej ceste v Trnave, záujem ľudí a atmosféra koncertu nabíjajú organizátorov - Naše MesTTo o.z. pozitívnou energiou a silou pokračovať v začatom diele. O ďalšom vývoji bude občianske združenie Naše MesTTo informovať.
 
TO ABU za Naše mesTTo Trnava o.z. informovala Zuzana Bošnáková
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave sa uskutočnil benefičný koncert na podporu Pamätníka nenarodeným deťom

Svojím spevom a hudbou darovali prítomným ľuďom svoj úžasný dar účinkujúci, ktorými boli žiaci so Súkromnej ZUŠ Gaudia, ďalej spevácky zbor Voci Allegre a na záver vystúpila Sima Magušinová, rodená Martausová (na snímke). (Foto: Naše MesTTo o.z., Michal Lipovský)

NOVINKY