V Trnave birmovali na Turíčnu nedeľu traja biskupi

TRNAVA 10. júna 2014 - V nedeľu 8. júna, na Turíce, prijalo 204 birmovancov Ducha Svätého skrze sviatosť birmovania v trnavskej Bazilike sv. Mikuláša, ktorá je farským kostolom centrálnej farnosti v Trnave.

Sviatosť kresťanskej dospelosti mladým ľuďom z farnosti Trnava-mesto vyslúžili trnavský arcibiskup Ján Orosch, emeritný arcibiskup Ján Sokol, bývalý bratislavsko-trnavský pomocný biskup Dominik Tóth a generálny vikár Trnavskej arcidiecézy Ján Pavčír.
 
Prijatie znaku daru Ducha Svätého znamená v živote 204 birmovancov nielen výsadu, že sa stali už dospelými kresťanmi, ale predovšetkým zodpovednosť byť svedkami viery v súčasnom svete. Inšpiráciu k takémuto životu vo viere dospelých mnohí čerpali v životopisoch svojich birmovných patrónov. Birmovné mená mali napísané na červených šerpách, ktoré im symbolicky budú pripomínať prijatie sviatosti birmovania.
 
Počas svätej omše sa všetci v duchu spojili v modlitbe za svojich rovesníkov, ktorí boli účastníkmi dopravnej nehody dva dni pred slávnosťou a štyria z nich sa už v mladom veku vrátili do domu Otca na nebesiach. Nech Duch Svätý hojne rozmnožuje svoje dary v srdciach birmovancov, aby správne kráčali po ceste života.
 
Milan Cehlárik
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave birmovali na Turíčnu nedeľu traja biskupi

Sviatosť birmovania 204 birmovancom farnosti Trnava-mesto vyslúžili až traja biskupi spolu s generálnym vikárom. (foto: Peter Pčolka)

NOVINKY