V obci Gáň bola zádušná svätá omša za biskupa Fila

GÁŇ 19. augusta 2016 - Vo štvrtok 18. augusta 2016 sa vo farnosti Gáň pri Galante konala zádušná svätá omša za zosnulého biskupa Vladimíra Fila pri príležitosti 1. výročia od jeho úmrtia. Svätú omšu celebroval trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch. Koncelebrovali emeritný arcibiskup Mons. Ján Sokol a pozvaní kňazi.

Na svätej omši sa zúčastnili na pozvanie rodiny zosnulého emeritného rožňavského biskupa i jeho viacerí priatelia a známi. Po slávení Eucharistie sa hostia odobrali na miestny cintorín k hrobu biskupa Vladimíra Fila. Tam sa konala spoločná modlitba za jeho dušu a položenie kvetov.
 
Emeritný rožňavský biskup Vladimír Filo, ako rodák z farnosti Gáň, slúžil väčšinu svojho kňazského života v Trnavskej arcidiecéze, naposledy ako pomocný biskup bývalej Bratislavsko-trnavskej arcidiecézy. Preto mu v deň 1. výročia od jeho úmrtia venovala spomienku tak jeho rodná farnosť, ako i Trnavská arcidiecéza. Na miestnom cintoríne sú pochované aj jeho telesné ostatky.
 
Srdce emeritného rožňavského biskupa Vladimíra Fila dotĺklo v utorok 18. augusta 2015. Zomrel v nitrianskej nemocnici vo veku 75 rokov života, 53 rokov kňazstva a 25 rokov biskupskej služby.
 
TO ABU informoval Štefan Novanský
 
facebook sharing button Zdieľaj
V obci Gáň bola zádušná svätá omša za biskupa Fila

Po slávení Eucharistie sa hostia odobrali na miestny cintorín k hrobu biskupa Vladimíra Fila, kde sa konala spoločná modlitba za jeho dušu a položenie kvetov. (foto: Patrik Babic)

NOVINKY