V Katedrále sv. Jána Krstiteľa bola slávnosť dvoch jubileí

TRNAVA 28. júna 2017 - V sobotu 24. júna, na slávnosť Narodenia svätého Jána Krstiteľa - patróna Trnavskej arcidiecézy, sa v trnavskej katedrále slávili dve jubileá. Veriaci ďakovali za 90 rokov od vzniku Slovenskej provincie „Sedembolestnej Panny Márie“ Kongregácie Dcér Božskej Lásky a za 60 rokov kňazstva emeritného arcibiskupa Mons. Jána Sokola.

Program začali modlitbou posvätného ruženca v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave. Históriu a súčasnosť provincie prítomným priblížila sr. M. Xavéria Mikulová FDC v krátkej prednáške. Potom nasledovala slávnostná svätá omša, ktorú celebroval emeritný arcibiskup Ján Sokol. Spolu s ním koncelebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch a kňazi nielen z Trnavskej arcidiecézy.
 
Po svätej omši sa pozvaní hostia občerstvili pri jedle, pri rozhovoroch a pri spontánnej zábave v Provinciálnom dome na Halenárskej ulici v Trnave alebo na Trnavskom arcibiskupskom úrade. Popoludní požehnal pamätnú tabuľu na budove Marianum na ulici A. Žarnova v Trnave arcibiskup Ján Orosch. Prítomní si mohli vypočuť krátku prednášku sr. M. Daniely Bezdedovej FDC o budove Marianum a prezreli si priestory ubytovacieho zariadenia, zubnej ambulancie MUDr. Hlavatoviča, ako aj ešte neopravené priestory bývalej kaplnky. Pri tejto príležitosti prišli do Trnavy i Generálna matka sr. Maria Dulce Adamsová FDC s generálnou vikárkou sr. M. Benwenutou Kaczochovou FDC. Na slávnosti sa zúčastnili i bývalé generálne predstavené sr. Nicolina Hengesová FDC a sr. Lucyna Mroczeková FDC spolu so sestrami z rakúskej, chorvátskej a poľskej provincie, ako i z českej, maďarskej a anglickej viceprovincie.
 
TO ABU informovala sr. Faustína Zaťková FDC
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Katedrále sv. Jána Krstiteľa bola slávnosť dvoch jubileí

Spoločná fotografia oslávencov. (zdroj foto: www.marianky.sk)

NOVINKY