V Hlohovci začali so slávením rorátnych svätých omší

HLOHOVEC 5. decembra 2016 - V sobotu 3. decembra v skorých ranných hodinách sa zišli hlohoveckí veriaci na prvej rorátnej svätej omši v kostole františkánov. Iba za svetla sviečok prežívali tajomstvo Adventu, kedy Panna Mária pod svojím srdcom nosila Svetla sveta, Ježiša Krista.

Táto téma svetla bola i ústredným bodom homílie gvardiána hlohoveckého kláštora pátra Jeremiáša Kvaku OFM. Zdôraznil, že horiace sviece dávajú teplo a svetlo. A práve svetlo je symbolom toho, že na svet prichádza Svetlo, Ježiš Kristus, ktorý ma rozžiariť temnotu našich sŕdc, ako tá malá sviečka, ktorú keď človek správne drží, vidí naokolo. Ježiš Kristus prichádza ako svetlo do nášho života. Hovorilo o tom aj prvé čítanie z knihy proroka Izaiáša, kde počúvame o starostiach Izraelitov, o ich súžení, ako sa mali zle, ale boli potešení tým, že príde Pánov deň a všetko zlé sa zmení na dobré. Advent je teda obdobím nádeje pre novozákonných ľudí. Liturgiu doprevádzali spevy Taizé. Po svätej omši sa účastníci stretli i na spoločné agapé, ktoré pripravilo rodinné spoločenstvo.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Hlohovci začali so slávením rorátnych svätých omší

Téma svetla bola ústredným bodom homílie gvardiána hlohoveckého kláštora pátra Jeremiáša Kvaku OFM. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY