V Borovciach veriaci ďakovali Pánu Bohu za úrodu

BOROVCE 11. októbra 2016 - V nedeľu 9. októbra sa vo farnosti sv. Vavrinca v Borovciach konala slávnosť poďakovania Pánu Bohu za tohtoročnú úrodu. V roku, keď si farnosť pripomína 235. výročie od postavenia farského kostola a v celej Cirkvi prebieha mimoriadny Svätý rok milosrdenstva, prijal pozvanie na návštevu Mons. Marián Gavenda, farár farnosti Bratislava - Devín, prekladateľ, publicista, spisovateľ a televízny komentátor.

V Borovciach však nebol prvýkrát, nakoľko tu strávil dva roky svojho života, počas svojich štúdií v Piešťanoch. Súčasne však práve v Borovciach trávil aj prvé týždne, mesiace, prvé skúšky „tajného“ seminaristu. Vo svojej pútavej homílii rozobral tri hlavné myšlienky. Najskôr si zaspomínal na časy totality a poukázal na viacerých príkladoch, ako si Pán Boh dokáže všetkým poslúžiť na svoje ciele. Ďalej mohli veriaci počuť, ako živiť v sebe vďačnosť a všímať si ako Boh k ľuďom hovorí aj cez prírodu. Nakoniec im pripomenul, že aj prácou sa môžu posväcovať, keď ju konajú z lásky k Bohu, obetujúc ju Bohu v spojení s Kristom.
 
Kolorit kostola dotvárali rôzne obrazy, ktoré z plodov zeme vytvorili šikovné ruky tamojších farníkov. Ako každý rok, aj v tomto roku budú tieto plody odovzdané bohoslovcom do Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave.
 
TO ABU informoval Patrik Katrinec
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Borovciach veriaci ďakovali Pánu Bohu za úrodu

Farár farnosti Bratislava-Devín, prekladateľ, publicista, spisovateľ a televízny komentátor Mons. Marián Gavenda prišiel do Boroviec v roku, keď si farnosť pripomína 235. výročie od postavenia farského kostola a v celej Cirkvi prebieha mimoriadny Svätý rok milosrdenstva. (foto: Juraj Jankech)

NOVINKY