Ukrajinský biskup Stepan Sus navštívil Ukrajincov žijúcich na Slovensku

TRNAVA 24. mája 2022 - Hlava Pastoračného a migračného oddelenia Ukrajinskej gréckokatolíckej cirkvi biskup Stepan Sus sa stretol s trnavským arcibiskupom Jánom Oroschom.

Biskup Stepan Sus hovoril s trnavským arcibiskupom Jánom Oroschom o situácii na Ukrajine. Arcibiskup Ján upozornil, že jeho arcidiecéza sa za Ukrajincov nielen neustále modlí, ale už vyslala niekoľko nákladných áut s humanitárnou pomocou, ako aj prijala a ubytovala viac ako 200 Ukrajincov v katolíckych školách v arcidiecéze.
 
Biskup Stepan sa poďakoval za podporu a predstavil arcibiskupovi nového kňaza, Ivana Kovala, ktorý od apríla slúži pre ukrajinských gréckokatolíkov v slovenských mestách Nitra a Trnava.
 
Trnavský arcibiskup uviedol, že sa zúčastnil na veľkonočnej bohoslužbe Ukrajincov a teší sa, že sa ukrajinská komunita rozrastá. Ubezpečil, že sa snaží podporovať ukrajinskú komunitu, ukrajinského kňaza a ukrajinský ľud všeobecne.
 
Biskup Stepan Sus, slávil v Trnave svätú liturgiu pre Ukrajincov v Trnave v miestnom chráme - Bazilike sv. Mikuláša. Po bohoslužbe vladyka Stepan hovoril s Ukrajincami, ktorí v dôsledku vojny ušli do Trnavy.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Ukrajinský biskup Stepan Sus navštívil Ukrajincov žijúcich na Slovensku

Ukrajinský biskup Stepan Sus sa stretol s otcom arcibiskupom Jánom Oroschom. (Foto: ugb)

NOVINKY