TV LUX prináša rozhovor s kardinálom G. Pellom po zbavení obvinení

BRATISLAVA 13. januára 2021 - Televízia LUX prináša rozhovor s austrálskym kardinálom Georgom Pellom po zbavení obvinení zo zneužívania a prepustení na slobodu.

"Otázka spočívala v tom, či som spáchal alebo nespáchal tieto strašné činy, a ja som ich nespáchal", povedal kardinál Pell. Celý rozhovor so svetoznámym vysokopostaveným prelátom Katolíckej cirkvi si môžete pozrieť TU.
 
Už 79-ročného kardinála, emeritného prefekta vatikánskeho Ekonomického sekretariátu, vlani v apríli austrálsky najvyšší súd jednomyseľne zbavil viny zo zneužívania mladistvých. Vo väzení strávil vyše roka z celkom šesťročného trestu. Pápež František mu poskytol obdobie bez vykonávania úradu, aby sa mohol venovať svojej obhajobe proti obžalobám na súde austrálskeho štátu Victoria v Melbourne.
 
Rozhodnutie o zrušení rozsudku kardinála Pella zdôvodnil austrálsky najvyšší tribunál skonštatovaním odôvodnenej možnosti toho, že sa trestný čin nestal, a mohlo by tak dôjsť k odsúdeniu nevinnej osoby. Kardinál George Pell po prepustení uviedol, že ťažká nespravodlivosť, ktorú utrpel, je teraz uzdravená a neprechováva žiadny resentiment voči osobe, ktorá ho obvinila.
 
"Otázka spočívala v tom, či som spáchal alebo nespáchal tieto strašné činy, a ja som ich nespáchal", povedal kardinál Pell. Vyjadril tiež túžbu, aby jeho prepustenie nepridávalo ďalšiu bolesť, keď uviedol: "Základom pre dlhodobé uzdravenie je jedine pravda a jedine pravda je základom spravodlivosti, pretože spravodlivosť znamená pravdu pre všetkých."
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
TV LUX prináša rozhovor s kardinálom G. Pellom po zbavení obvinení

Na ilustračnej snímke kardinál Pell počas rozhovoru, ktorý médiám poskytol po svojom oslobodení a návrate do Ríma. (Foto: tkkbs.sk)

NOVINKY