Tradičný Deň rodiny v Trnave bol i tento rok veľmi úspešný

TRNAVA 22. mája 2017 - Krásne počasie, usmiate rodinky, dvor plný atrakcií a pestrý kultúrny program už po ôsmy krát dotvárali podujatie Deň rodiny v Trnave, ktorý sa konal v nedeľu 21. mája.

Rodiny sa predpoludním stretli na slávení nedeľnej svätej omše v kostole u jezuitov. V príhovore kanonik Ján Hallon povzbudil rodiny, aby sa dôverou a láskou obracali na pomoc Ducha Svätého v každom jednom rozhodnutí i ťažkostiach ich každodenného života. Všetkým prítomným rodinám odovzdal pozdrav a požehnanie od trnavského arcibiskupa Jána Oroscha.
 
Program pokračoval popoludní od 15.00 h v Mariánskej sále a na nádvorí, kde dobrovoľníci a pracovníci Centra pomoci pre rodinu pripravili zaujímavý program pre celé rodiny. V kultúrnom programe vystupovali detské umelecké súbory Drienka, Candy klub, tanečná škola Alegria aj detský folklórny súbor Krízového strediska Krízáčik. Program moderovala Paulína Ištvancová, deťom zaspieval pesničkár Miro Jilo a mladým zaspievala speváčka Katarína Vyskočová.
 
Na nádvorí organizovali program dobrovoľníci z neziskových organizácií v spolupráci s Mestom Trnava a skautským zborom. Novinkou tohto ročníka bola lukostreľba a ručne vyrobené hojdačky, ktoré priamo na dvore vyrobili skauti. Deti sa povozili na koníkoch, zaskákali si na hrade, pohrali sa s plastelínou a pomocou farieb si na tváričkách nechali vykúzliť motýliky či sa na chvíľku podobať na obľúbené zvieratko. Nechýbali ani balóny a pre rodičov kaviareň.
 
Podujatie sa tešilo veľkému záujmu a účasti rodín. Záštitu nad tohoročným Dňom rodiny prevzal Trnavský arcibiskupský úrad, ktorý akciu podporil aj finančne. Hlavným celoslovenským organizátorom bolo Fórum kresťanských inštitúcií v spolupráci s Centrom pomoci pre rodinu a finančnou podporou TTSK i Mesta Trnava. Ďakujeme všetkým menovaným, ako aj sponzorom a dobrovoľníkom. Tešíme sa, že Deň rodiny už patrí k tradičným májovým podujatiam v Trnave.
 
TO ABU informovala Kristína Kőnigová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Tradičný Deň rodiny v Trnave bol i tento rok veľmi úspešný

V kultúrnom programe v Mariánskej sále vystupovali detské umelecké súbory Drienka, Candy klub, tanečná škola Alegria aj detský folklórny súbor Krízového strediska Krízáčik. Program moderovala Paulína Ištvancová. (foto: František Krištofóry SJ)

NOVINKY