Sviatosť birmovania na Prednádraží prijalo 22 kandidátov

TRNAVA 19. septembra 2016 - Dvadsaťdva kandidátov prijalo sviatosť birmovania pri svätej omši vo farnosti Božieho milosrdenstva v Trnave - Prednádraží. Túto sviatosť im v sobotu 17. septembra vyslúžil generálny vikár Mons. Ján Pavčír, ktorý bol hlavným celebrantom svätej omše.

Počas viac ako ročnej príprave, ktorú viedol farár farnosti Marián Díreš, nešlo len o náboženské vedomosti, ale najmä o prehĺbenie si osobného vzťahu k Ježišovi Kristovi. V pravidelných skupinových stretnutiach, zúčastňovaní sa na svätých omšiach mladí spoznávali pravdy viery. Duchovný otec ich povzbudzoval a viedol k prežívaniu skutočných morálnych a duchovných hodnôt.
 
Na slávnostnej svätej omši koncelebrovali trnavský dekan Stanislav Vojtko, farár farnosti Marián Díreš a správca farnosti Majcichov Peter Gula. Generálny vikár v homílii zdôraznil význam a hodnotu tejto sviatosti. Poukázal aj na život sv. Terézie z Kalkaty, ktorá každý deň začínala s odovzdaním sa do Božej vôle, ponorením sa do modlitby. Iba v spojení s Pánom mohla konať veľké veci pre tých najbiednejších. Kazateľ povzbudil všetkých prítomných k tomu, aby denne prosili o dary Ducha Svätého a prial im, aby mali vždy dostatok síl k svedectvu o Kristovi.
 
V závere svätej omše vyjadrili birmovanci generálnemu vikárovi vďaku za vyslúženie tejto sviatosti, ako aj duchovnému otcovi za prípravu a duchovné vedenie. Liturgiu doprevádzal spevom zmiešaný zbor farnosti Chorus Misericordias Dei. Slávnosť vyslúženia sviatosti birmovania sa v tejto farnosti konala po druhýkrát.

TO ABU informovala Mária Novosedlíková
 
facebook sharing button Zdieľaj
Sviatosť birmovania na Prednádraží prijalo 22 kandidátov

Dvadsaťdva kandidátov prijalo sviatosť birmovania pri svätej omši vo farnosti Božieho milosrdenstva v Trnave - Prednádraží. (foto: Jozef Škoda)

NOVINKY