Sväté omše za život od 1. novembra v Trnavskej arcidiecéze

TRNAVA 28. októbra 2014 - Od 1. novembra sa budú sväté omše "za šírenie kultúry života a požehnanie a posilnenie pre manželstvá a rodiny" slúžiť na západnom Slovensku. Trnavská arcidiecéza preberie štafetu slúženia denných svätých omší na úmysel šírenia kultúry života od Prešovského arcibiskupstva.

Od začiatku roka 2014 bolo na našom malom Slovensku odslúžených už 301 svätých omší na úmysel "za šírenie kultúry života a požehnanie a posilnenie pre manželstvá a rodiny". Šírenie kultúry života týmto spôsobom v sobotu 1. novembra prevezme Trnavská arcidiecéza, v ktorej sa budú slúžiť sväté omše počas celého mesiaca november.
1. a 2. novembra sa sväté omše na tento úmysel budú konať v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa. Ich celebrantom bude trnavský arcibiskup Ján Orosch.
 
Podobne ako v roku 2013, i tento rok bolo želaním trnavského arcibiskupa Jána Oroscha, aby sa do tejto iniciatívy zapojil každý jeden dekanát arcidiecézy. Tentoraz sa v každom dekanáte budú slúžiť dve sväté omše na úmysel šírenia kultúry života. Takto sa postupne odslúžia sväté omše v dekanátoch Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Hurbanovo, Komárno, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Sereď, Smolenice, Šaľa a Trnava.
 
V poslednom mesiaci roku 2014 budú sväté omše na tento úmysel pokračovať v Žilinskej diecéze, do ktorej prejde štafeta z Trnavy.
 
Z iniciatívy koordinátora sekcie kultúry života a na návrh predsedu Bioetickej subkomisie KBS, otca biskupa Štefana Sečku, bola na plenárnom zasadnutí KBS ešte v roku 2012 odsúhlasená iniciatíva slúženia denných svätých omší na úmysel šírenia kultúry života.
Do jej realizácie sa zapojili jednotliví biskupi Slovenska so svojimi kňazmi, pričom každý mesiac sú sväté omše slúžené v inej diecéze. Zámerom iniciatívy je postaviť aspoň jednu svätú omšu denne ako duchovnú protiváhu voči denne konanému zlu zacielenému proti životu a ľudskej dôstojnosti.
 
Na svätých omšiach za šírenie kultúry života sa budú môcť zúčastniť i veriaci, ktorí majú záujem o osobnú účasť. Ponúkame vám zoznam, kde si môžete pozrieť miesto, hodinu a celebranta svätej omše počas celého mesiaca november 2014:
 
 
facebook sharing button Zdieľaj
Sväté omše za život od 1. novembra v Trnavskej arcidiecéze

Srdce dieťaťa začína biť už koncom 3. týždňa tehotenstva! (zdroj foto: www.milost.sk)

NOVINKY