Notredamky prežívali slávnosť skladania rehoľných sľubov

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 18. augusta 2017 - Na slávnosť Nanebovzatia Panny Márie, v utorok 15. augusta, prežívali školské sestry de Notre Dame, spolu s trnavským arcibiskupom Mons. Jánom Oroschom, v starobylom prepozitúrnom Chráme Narodenia Panny Márie v Novom Meste nad Váhom slávnosť skladania rehoľných sľubov.

Novicka - sestra Mária Daniela Olejková zložila svoje prvé  sľuby čistoty, chudoby a poslušnosti počas svätej omše, ktorú s hlavným celebrantom, arcibiskupom Jánom Oroschom koncelebrovali pozvaní kňazi. Na slávnosti bola prítomná i generálna predstavená Kongregácie školských sestier de Notre Dame Matka Anežka Bednářová, jej generálna vikárka a provinciálna predstavená Slovenskej provincie, sestry z viacerých filiálok, rodičia a príbuzní sestry Daniely, mládež i farníci.
 
Trnavský arcibiskup Orosch v príhovore vyzdvihol hodnotu zasväteného života, keď ho pripodobnil etapám života Panny Márie ako Matky a vzoru tých, čo chcú patriť Kristovi. Jeho pastierske slová sa dotkli každého z prítomných - sestier, mladých ľudí, rodičov i umelcov a športovcov. Sestra Daniela odpovedala na otázky trnavského arcibiskupa o ochote prijať život podľa evanjeliových rád a službe Cirkvi svojím: "Áno, chcem!" So zažatou sviecou zložila rehoľné sľuby na tri roky do rúk generálnej predstavenej podľa profesnej formuly, ktorej text podpísala a odovzdala celebrantovi. Z rúk arcibiskupa Oroscha potom prijala posvätný závoj čiernej farby, ktorý je oficiálnym odevom školskej sestry de Notre Dame a tiež konštitúcie (pravidlá) tejto rehoľnej rodiny. Svojím životom bude odteraz dokazovať, čo sa úprimne a horlivo naučila.
 
Slávnosť tradične sprevádzal spevácky zbor zložený z mladých hudobníkov a sestier. Božia milosť a jeho pozvanie sa aj prostredníctvom týchto momentov prihovárali mladým slečnám, prítomným v krásne vyzdobenom chráme. Po ukončení liturgickej slávnosti sa trnavský arcibiskup Ján Orosch spolu s pozvanými hosťami zúčastnil na slávnostnom obede, kde sestra Daniela prijímala i odovzdávala poďakovania so želaniami, i s kyticami kvetov. Je potrebné s radosťou ďakovať Pánovi za dar jej rehoľného povolania v spoločenstve Trnavskej arcidiecézy a v rodine kongregácie pôsobiacej pre spásu detí a mladých.
 
TO ABU informovala sr. Bohdana Hlaváčová ŠSND
 
facebook sharing button Zdieľaj
Notredamky prežívali slávnosť skladania rehoľných sľubov

Charizmou sestier je vidieť potreby ľudí, najmä mládeže, ich ťažkosti a problémy, a pomáhať im skrze výchovu a vyučovanie. (foto: sr. Zuzana Šimková ŠSND)

NOVINKY