Novicky krížových sestier skladali v Trnave prvé sväté sľuby

TRNAVA 18. februára 2017 - V dnešnú sobotu žila Slovenská provincia milosrdných sestier Svätého kríža slávnosťou skladania prvých svätých sľubov, ktoré zložili štyri novicky vo farskom Kostole Najsvätejšieho Srdca Ježišovho v Trnave na Tulipáne pri svätej omši. Jej hlavným celebrantom bol trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch.

Sestry provincie i príbuzní noviciek prišli do Trnavy, aby sprevádzali Sr. Dorotu Nechajovú, Sr. Margarétu Kolníkovú, Sr. Beátu Newmanovú a Sr. Barboru Revickú svojou modlitbou. Pri svätej omši, ktorej hlavným celebrantom bol trnavský arcibiskup Ján Orosch, prijali Konštitúcie milosrdných sestier Svätého kríža a profesný krížik, vyjadrujúci tajomstvo kríža a zmŕtvychvstania Krista, ktorým budú napĺňať svoj zasvätený život.
 
V homílii arcibiskup Orosch okrem iného povedal: „Každé povolanie má dve hlavné etapy. Prvá je charakteristická tým, že sa človek s nadšením rozhodne ísť za poslaním, ktoré z Pánových úst znie tak lahodne. Hovorí o tom 34. žalm: «Ochutnajte a presvedčte sa, aký dobrý je Pán...» Druhá etapa povolania je ohlasovanie Radostnej zvesti iným. Ján to vyjadruje v evanjeliu slovami Ježišovej modlitby: «Svätý Otče, neprosím len za nich, ale aj za tých, čo skrze ich slovo uveria vo mňa...» Milé sestry, Ježiš vopred prosil za tých, ku ktorým vás posiela. Za tých, ktorí uveria skrze vašu službu, obetu, vaše slová... Pred 80-timi rokmi, v januári 1937, zložila svoje sväté sľuby blahoslavená sestra Zdenka. A o 15 rokov neskôr pomohla kňazovi pri úteku z nemocnice. Tým sa začala ďalšia etapa jej rehoľného povolania, ktorú zavŕšila mučeníckou smrťou. Dnes nám znie v ušiach tretie fatimské posolstvo Panny Márie: «Chcete zachraňovať duše? Chcete sa obetovať? Chcete pracovať na záchrane tohto sveta?» A naša odpoveď znie: «Áno, chceme».“
 
V srdci každej sestry slovenskej provincie je dnes veľká vďačnosť Bohu za tieto novoprofesky a tichá modlitba o dar vytrvalosti a vernosti.
 
zdroj: www.sestrysvkriza.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
Novicky krížových sestier skladali v Trnave prvé sväté sľuby

Krátky fototermín duchovenstva s krížovými sestrami, Sr. Dorotou Nechajovou, Sr. Margarétou Kolníkovou, Sr. Beátou Newmanovou a Sr. Barborou Revickou, ktoré dnes v Trnave zložili svoje prvé sväté sľuby. (zdroj foto: www.sestrysvkriza.sk)

NOVINKY