Na púť do Hájička prišiel emeritný plzenský biskup Radkovský

VEĽKÉ KOSTOĽANY 16. septembra 2017 - Nepretržite od roku 1830 sa veriaci farnosti Veľké Kostoľany zúčastňujú púte do Hájička. Každoročne tak konajú podľa sľubu na znak vďaky za zastavenie moru. Neprichádzajú však z povinnosti, ale z lásky k našej Nebeskej Matke. V tomto roku zavítal medzi pútnikov emeritný plzenský biskup Mons. František Radkovský.

Veriaci sa zhromaždili už v sobotu podvečer a modlitbou posvätného ruženca i litániami pozdravili Pannu Máriu. Večernú svätú omšu celebroval piešťanský kaplán Ľuboš Matúš. V nedeľu 10. septembra zavítal do Hájička vzácny hosť, emeritný plzenský biskup František Radkovský. Prišiel v sprievode novodiakona Bystríka Feranca, rodáka z Veľkých Kostolian, ktorý sa pripravuje na kňazskú službu za Plzenskú diecézu.
 
Biskup Radkovský vo svojej homílii predstavil Máriu ako ženu viery, ktorá aj keď nerozumela všetkému, čo sa okolo nej deje, čítala znamenia - materstvo Alžbety a dôverovala Bohu. Aký dar jej môžeme dať my? Snahu byť jej podobnými vo viere, v dôvere a vo vnímavosti. Na záver svätej omše emeritný plzenský biskup poďakoval za budúceho kňaza pre diecézu Plzeň i za duchovný zážitok z púte.
 
TO ABU informoval Igor Gajdoš

 

facebook sharing button Zdieľaj
Na púť do Hájička prišiel emeritný plzenský biskup Radkovský

V nedeľu zavítal do Hájička vzácny hosť, emeritný plzenský biskup František Radkovský. Prišiel v sprievode novodiakona Bystríka Feranca, rodáka z Veľkých Kostolian, ktorý sa pripravuje na kňazskú službu za Plzenskú diecézu. (Foto: Timo Hruška)

NOVINKY