Na dvore kláštora školských sestier pripravili Deň rodiny

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 20. mája 2018 - Piatkové popoludnie, 18. mája, sa na dvore kláštora Školských sestier de Notre Dame nieslo v duchu osláv Dňa rodiny. Deti z Materskej školy Alexia v Novom Meste nad Váhom so svojimi rodičmi prišli, aby spoločne prežili chvíle, kedy je rodina spolu, vie sa zabaviť a zahrať.

Celý program začali spoločnou svätou omšou v kaplnke sestier. Po nej sestry spolu s učiteľkami pripravili stanoviská na dvore, na ktorých súťažila každá rodina. Spoločnou cestou k cieľu, starostlivé ruky, vnímavé a pozorné oko, láska mamy a otca - to sú názvy stanovíšť, kde sa získavali body. Po splnení všetkých úloh rodina dostala certifikát, ktorý obsahoval ocenenie za ochotu počúvať, milovať, rešpektovať, pomáhať, radovať sa a žiť spolu.
 
Potom nasledovalo agapé a priateľské rozhovory v príjemnej atmosfére. Deti spolu s rodičmi, sestrami a učiteľkami vytvorili jedno veľké spoločenstvo vyznávajúce rovnaké hodnoty. Mnohí z rodičov sú bývalí žiaci z cirkevnej školy, ktorí majú svoje deti v Materskej škole Alexia. O to srdečnejšie bolo stretnutie všetkých na dvore bývalej školy. Školské sestry de Notre Dame sa venujú deťom a mládeži a tak napĺňajú svoje poslanie v obidvoch školských inštitúciách.
 
TO ABU informovala sr. Auxilia Matlová ŠSND
 
facebook sharing button Zdieľaj
Na dvore kláštora školských sestier pripravili Deň rodiny

Deti z Materskej školy Alexia v Novom Meste nad Váhom so svojimi rodičmi prišli, aby spoločne prežili chvíle, kedy je rodina spolu, vie sa zabaviť a zahrať. (Foto: sr. Auxilia Matlová ŠSND)

NOVINKY