Mládež v Šúrovciach si pripravila hranú krížovú cestu

ŠÚROVCE 26. marca 2016 - Farnosť Šúrovce vstúpila do Veľkého týždňa hranou krížovou cestou - Pašiami, ktorú si pripravili mládežnícke spoločenstvá z farnosti.

Kvetná nedeľa je v poradí šiestou pôstnou a zároveň poslednou nedeľou v 40-dňovom období Veľkého pôstu, ktorý sa začal Popolcovou stredou. Kvetná nedeľa otvára najdôležitejší cirkevný týždeň v roku, známy pomenovaniami ako Veľký, Svätý, Pašiový a v evanjelickej cirkvi i Tichý týždeň. V jeho priebehu sa kresťania sústreďujú nielen v chrámoch, ale aj vo svojich domovoch na tiché nábožné rozjímanie, na kajúcne úkony, keď sa sviatosťou zmierenia a evanjelici účasťou na Večeri Pánovej vyznávajú zo svojich hriechov a veria v ich odpustenie. Mnohí veriaci pokračujú v bezmäsovom, na Veľký piatok i úplnom pôste, ale sa aj zameriavajú na skutky milosrdenstva.

Farnosť Šúrovce vstúpila do Veľkého týždňa hranou krížovou cestou - Pašiami, ktorú si pripravili mládežnícke spoločenstvá z farnosti. Krížová cesta začala na Kvetnú nedeľu podvečer a odohrávala sa vo farskom areáli. Spolu s farníkmi z okolitých obcí tak spoločne prežívali a rozjímali nad Kristovým utrpením.
 
TO ABU informoval Andrej Macho
 
facebook sharing button Zdieľaj
Mládež v Šúrovciach si pripravila hranú krížovú cestu

Farnosť Šúrovce vstúpila do Veľkého týždňa hranou krížovou cestou - Pašiami, ktorú si pripravili mládežnícke spoločenstvá z farnosti. (foto: Daniel Toman)

NOVINKY