Mladá charita pomáhala núdznym ľuďom

TRNAVA 17. marca 2017 - Študenti Gymnázia Angely Merici, ako dobrovoľníci, ktorí sa aktívne zapojili do činnosti Trnavskej arcidiecéznej charity, v zimných mesiacoch uskutočnili v trnavských školách zbierku teplej obuvi a ponožiek. Počas decembrových mrazov vyzbierali potrebné veci pre ľudí, ktorým teplé oblečenie a obuv nie sú samozrejmosťou.

Konkrétne potreby sociálne núdznych ľudí si v zime uvedomili aj Zlatica Žgančíková, Lenka Halenárová, Lívia Jánošíková, Anna Valentová a Andrej Horník, ktorí sú študentmi 2. a 3. ročníka Gymnázia Angely Merici v Trnave. Oslovili takmer všetky základné aj stredné školy v meste, rozvešali plagáty a pripravili všetko potrebné na spustenie zbierky.
 
Do projektu „Kúsok tepla“ sa im podarilo zapojiť až 19 škôl. Samotní mladí organizátori boli prekvapení dobrovoľnou snahou mladých ľudí pomáhať, ochotou dospelých prispieť im v podobe rôznej pomoci, odvozu vyzbieraných vecí a pod. Pedagógovia na zapojených školách im tiež ponúkli pomocnú ruku, aby projekt dosiahol úspech.
 
TO ABU informoval Miroslav Dzurech
 
facebook sharing button Zdieľaj
Mladá charita pomáhala núdznym ľuďom

Študenti Gymnázia Angely Merici sa aktívne zapojili v zimných mesiacoch do zbierky teplej obuvi a ponožiek v trnavských školách. (foto: Miroslav Dzurech)

NOVINKY