Ministérium lektorátu prijali aj seminaristi Trnavskej arcidiecézy

BRATISLAVA/TRNAVA 23. apríla 2018 - V stredu 18. apríla prijali seminaristi Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave, ktorí sú poslucháčmi 3. ročníka Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského, od trnavského arcibiskupa Mons. Jána Oroscha ministérium lektorátu.

Bartalosovi Bálintovi, Frederikovi Mudrákovi, Matejovi Pinkasovi, Pavlovi Reiselovi a Dávidovi Záhradníkovi bola tak zverená služba nielen prednášať čítania vo svätej omši, ale aj ohlasovať prijaté Božie slovo a vyučovať ho v príprave na prijatie sviatostí. Trnavský arcibiskup Ján Orosch im, ale aj bratislavským seminaristom pripomenul, že služba lektora nie je viazaná len na bohoslužbu, ale má ju vyjadrovať aj celý ich život. Ustanovením za lektorov títo kandidáti urobili ďalší krok na ceste ku kňazstvu.
 
TO ABU informoval Matej Pinkas
 
facebook sharing button Zdieľaj
Ministérium lektorátu prijali aj seminaristi Trnavskej arcidiecézy

Seminaristi Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave, ktorí sú poslucháčmi 3. ročníka Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského spolu s trnavským arcibiskupom Mons. Jánom Oroschom počas krátkeho fototermínu. (Foto: Dávid Kimmerling)

NOVINKY