Medzi kandidátov diakonátu a kňazstva prijali aj našich seminaristov

BRATISLAVA/TRNAVA 23. apríla 2018 - Posledným krokom pred prijatím sviatostného svätenia je prijatie medzi kandidátov diakonátu a kňazstva. Je to verejné vyjadrenie úmyslu stať sa Kristovým kňazom. Aj seminaristi Trnavskej arcidiecézy tento úmysel vyjadrili spoločne počas svätej omše v kaplnke Bratislavského seminára vo štvrtok 19. apríla.

Akolyti - seminaristi Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave a zároveň poslucháči 5. ročníka Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského Tomáš Balala, Peter Gál a Tomáš Kišoň, spolu s bratislavskými seminaristami, vyjadrili, že svoju prípravu chcú zavŕšiť tak, aby boli hodní prijať sviatostné svätenie a že sami seba chcú utvárať tak, aby mohli verne slúžiť Kristovi a jeho Telu, Cirkvi. Tento úmysel vyjadrili pred bratislavským arcibiskupom metropolitom Stanislavom Zvolenským, ktorý ich prijal medzi kandidátov diakonátu a kňazstva.
 
TO ABU informoval Ivan Slepčan
 
facebook sharing button Zdieľaj
Medzi kandidátov diakonátu a kňazstva prijali aj našich seminaristov

Akolyti - seminaristi Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave a zároveň poslucháči 5. ročníka Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského spolu s bratislavským arcibiskupom metropolitom Mons. Stanislavom Zvolenským počas krátkeho fototermínu. (Foto: Tamás Ollé)

NOVINKY