Koledníci Dobrej noviny boli vyslaní do farností

TRNAVA 11. decembra 2017 - V sobotu 9. decembra sa v Trnave konalo stretnutie koledníkov Dobrej noviny z Bratislavskej a Trnavskej arcidiecézy. Stretlo sa 167 koledníkov z 11 farností.

Súčasťou programu bolo aj stretnutie koledníkov s trnavským arcibiskupom Jánom Oroschom a ich rozhovor s ním. Do Mariánskej sály zavítal aj vzácny hosť - biskup Adigratskej eparchie Tesfaselassie Medhin Fessuh, ktorý sa deťom tiež prihovoril.
 
Stretnutie vyvrcholilo svätou omšou vo františkánskom Kostole sv. Jakuba, počas ktorej trnavský arcibiskup Ján Orosch vyzval všetkých, aby boli vynaliezaví v láske nielen počas koledovania, ale stále. Biskup Tesfaselassie vyjadril svoju vďačnosť deťom i rodinám, že cez Dobrú novinu tvoria most medzi veriacimi na Slovensku a v Etiópii. Na záver svätej omše, po krátkom programe koledníkov z Piešťan, všetci prijali požehnanie na svoje kolednícke cesty.
 
TO ABU informovala Alžbeta Kojšová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Koledníci Dobrej noviny boli vyslaní do farností

V sobotu 9. decembra sa vo františkánskom Kostole sv. Jakuba v Trnave stretlo 167 koledníkov, ktorí boli vyslaní do farností Trnavskej a Bratislavskej arcidiecézy koledovať počas nastávajúcich vianočných sviatkov. (Foto: Marián Čaučík)

NOVINKY