Kňazské a diakonské vysviacky ani tento rok Trnavu neobídu

TRNAVA 22. mája 2017 - Počas druhého júnového víkendu, v sobotu 10. júna a v nedeľu 11. júna, pribudnú medzi klérus Trnavskej arcidiecézy štyria novokňazi a jeden nový diakon.

V sobotu 10. júna o 15.30 hodine, skrze vkladanie rúk a konsekračnú modlitbu nástupcu apoštolov - biskupa, prijmú v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa v Trnave kňazskú vysviacku diakoni Lukáš Blažo z farnosti Horné Orešany, Ladislav Mišura z farnosti Považany a Stanislav Žlnay z farnosti Drahovce.
 
Počas tejto slávnostnej svätej omše zároveň prijme posvätný rád diakonátu absolvent Cyrilometodskej teologickej fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Lukáš Čmehíl z farnosti Vrbové. Svätiteľom bude trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch.
 
Na druhý deň, v nedeľu 11. júna o 16.00 hodine bude vo farskom Kostole sv. Ondreja v Komárne vysvätený za kňaza diakon Szabolcs Sankó z farnosti Vrakúň.
 
K účasti na oboch slávnostiach pozývame kňazov, rehoľné a zasvätené osoby, veriacich Trnavskej arcidiecézy i všetkých ľudí dobrej vôle.
 
 
UPOZORNENIE NA UZÁVIERKU CIEST A ULÍC V DEŇ VYSVIACKY!
 
V dňoch od 9. do 11. júna 2017 budú v centre Trnavy dopravné obmedzenia v súvislosti s cyklistickými pretekmi OKOLO SLOVENSKA, čo sa bude týkať parkovania, ale aj prístupu autom do blízkosti viacerých trnavských kostolov. Prosíme účastníkov vysviacky v katedrále, aby sa pripravili na tieto obmedzenia. Uzávierku možno vidieť na priložených mapách:
 
 
 
(Aktualizované 8. júna 2017 o 12:30 h)
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kňazské a diakonské vysviacky ani tento rok Trnavu neobídu

"Buďte vždy milosrdní a hovorte jednoducho, do sŕdc. Nebuďte štátnymi klerikmi, ale pastiermi." S týmito slovami sa pápež František obrátil na desiatku nových kňazov, ktorých v Nedeľu Dobrého pastiera - 7. mája 2017 - vysvätil v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne. (zdroj foto: http://sk.radiovaticana.va)

NOVINKY