Kňazi dekanátu Hlohovec sa stretli na rekolekcii v Leopoldovskej väznici

LEOPOLDOV 6. júna 2017 - Na pozvanie väzenského kaplána kapitána Rastislava Firmenta sa v Ústave na výkon trestu odňatia slobody a Ústave na výkon väzby Leopoldov v pondelok 5. júna uskutočnila rekolekcia kňazov Hlohoveckého dekanátu, ktorú viedol miestny dekan Marek Jesenák.

V úvode stretnutia všetkých prítomných kňazov v ÚVTOS a ÚVV privítal riaditeľ, plukovník Michal Halás. Po privítaní sa kňazi presunuli do väzenskej kaplnky, kde spolu slávili svätú omšu. Po jej skončení zástupca riaditeľa pre služobné veci mjr. Roman Dekan pozval kňazov na prehliadku ústavu, zvlášť tých miest, kde boli väznení biskupi a kňazi počas totalitného režimu.
 
Následne sa pokračovalo v prehliadke Expozície histórie väzenstva na Slovensku. Na konci tejto prehliadky bola kňazom v zasadacej miestnosti premietnutá prezentácia o histórií a súčasnosti väznice. Hlohovecký dekan Marek Jesenák a kňazi dekanátu sa poďakovali vedeniu ústavu za príležitosť vstúpiť do priestorov väznice. Všetci sa zhodli, že táto návšteva ich obohatila o zaujímavú životnú skúsenosť.
 
TO ABU informoval kpt. Rastislav Firment
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kňazi dekanátu Hlohovec sa stretli na rekolekcii v Leopoldovskej väznici

Počas kňazskej rekolekcie si kňazi Hlohoveckého dekanátu prezreli Expozíciu histórie väzenstva na Slovensku. (foto: autor)

NOVINKY