Kardinál Robert Sarah prezentoval svoju knihu aj v Trnave

TRNAVA 15. júna 2016 – V utorok 14. júna, vo večerných hodinách, navštívil starobylé kráľovské a biskupské mesto Trnava prefekt Kongregácie pre Boží kult a disciplínu sviatostí kardinál Robert Sarah. Pri tejto príležitosti prezentoval pred verejnosťou svoju knihu „Boh alebo nič“ preloženú do slovenského jazyka.

Vzácny hosť z Vatikánu začal svoju návštevu Trnavy krátkou prehliadkou katedrálneho Chrámu sv. Jána Krstiteľa s historickým exkurzom do minulosti tejto sakrálnej stavby, pri ktorej ho s doprovodom sprevádzal kancelár Trnavskej arcibiskupskej kúrie Dušan Kolenčík. Následne sa hosť odobral do Baziliky sv. Mikuláša, kde slávil svätú omšu. V jej úvode kardinála Saraha v mene trnavského arcibiskupa Jána Oroscha, ktorý sa zúčastňuje plenárneho zasadania Konferencie biskupov Slovenska na Donovaloch, privítal v biskupskom meste emeritný arcibiskup Ján Sokol. V homílii vychádzal kardinál Sarah z perikopy určenej na tento deň. Za hlavný prostriedok návratu k Bohu pomenoval modlitbu, bez ktorej sa vo svete môže stále viac rozširovať nenávisť. V závere sústredene prežívanej bohoslužby sa za slávenie svätej omše, priame slová na margo vývoja na Západe a povzbudzovanie k obráteniu skrze modlitbu a pôst, v mene celej farnosti Trnava - mesto a v mene veľkého počtu prítomných veriacich a kňazov v bazilike poďakoval mladý manželský pár.
 
Po svätej omši nasledovala v bazilike aj prezentácia knihy, pri ktorej hosťa sprevádzali emeritný arcibiskup Ján Sokol, kňaz Ján Košiar, miestny dekan Stanislav Vojtko a Anna Kolková, riaditeľka katolíckeho vydavateľstva Lúč v Bratislave, kde kniha kardinála Saraha vyšla v slovenskom jazyku. Trnavská verejnosť sa dozvedela, že kniha, ktorá je vlastne rozhovorom francúzskeho vatikanistu a spisovateľa Nicolasa Diata s jedným z najvýznamnejších, najotvorenejších a najodvážnejších súčasných kardinálov z afrického kontinentu, sa stala bestselerom a preložili ju už do 12 jazykov. Kardinál Sarah o knihe rozprával vlastnými slovami. Spomínal, že v knihe rozpráva o svojom vlastnom živote, ďalej analyzuje súčasnú západnú civilizáciu, morálku, ale aj chudobu. Tiež hovorí o Cirkvi, pápežoch, sviatosti kňazstva, a k nej patriacom celibáte, modlitbe, pravde a iných aktuálnych témach. V neposlednom rade v nej poukazuje na nástrahy tohto sveta, ktoré sa nebojí nazývať pravým menom. Po prezentácii knihy si záujemcovia mohli zakúpiť slovenské vydanie knihy „Boh alebo nič“ v priestoroch Farského úradu sv. Mikuláša, kde im ju podpísal samotný jej autor, kardinál Sarah.
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kardinál Robert Sarah prezentoval svoju knihu aj v Trnave

Po prezentácii knihy si záujemcovia mohli zakúpiť slovenské vydanie knihy „Boh alebo nič“ v priestoroch Farského úradu sv. Mikuláša, kde im ju podpísal samotný jej autor, kardinál Sarah. (foto: Vladimír Šimunek)

NOVINKY