Kandráčovci vystúpili v trnavskej katedrále s koncertom plným kolied

TRNAVA 7. decembra 2017 - V pondelok 4. decembra vo večerných hodinách, v rámci adventného obdobia, vystúpila populárna kapela Kandráčovci a ich hostia v katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa v Trnave s koncertom plným kolied.

Tradične v predvianočnom období ponúkajú Kandráčovci a ich hostia niekoľko koncertov plných kolied, ale aj tradičných skladieb. V takmer stominútovom programe v trnavskej katedrále vystúpila a svojím spevom dojala prítomné publikum aj speváčka Monika Kandráčová, matka primáša kapely Ondreja, ktorá bola hosťom večerného programu. V závere koncertu prečítali pozdrav trnavského arcibiskupa Jána Oroscha Kandráčovcom a publiku. V pozdrave sa poďakoval umelcom za uvedenie poslucháčov do prežívania prípravy na Vianoce a zaželal všetkým požehnaný Advent.
 
Vianočnú atmosféru Kandráčovci vytvorili nielen repertoárom, ale aj vďaka netradičnému miestu, na ktorom tento koncert odohrali. Väčšinu tohto takmer stominútového vystúpenia tvorili koledy, napríklad "Tichá noc" či "Keď tá jasná hviezda". Zazneli však aj nádherné viachlasné rusínske koledy či autorské skladby kapely.
 
Kandráčovci sú momentálne fenomén, ktorý vypredáva koncertné sály po celom Slovensku. Trnavčanov a okolie tohto najstaršieho slobodného kráľovského mesta na území súčasného Slovenska môže tešiť, že vianočné turné tejto kapely tento rok neobišlo ani srdce Trnavskej arcidiecézy, ktorým je Katedrála sv. Jána Krstiteľa.
 
TO ABU informoval Ivan Ružička
 
facebook sharing button Zdieľaj
Kandráčovci vystúpili v trnavskej katedrále s koncertom plným kolied

Väčšinu takmer stominútového vystúpenia Kandráčovcov v trnavskej katedrále tvorili koledy, napríklad Tichá noc, Keď tá jasná hviezda či Dobrá novina. Zazneli však aj nádherné viachlasné rusínske koledy či autorské skladby kapely. (Foto: Michal Fajín)

NOVINKY