Hlohovčania oslávili sviatok mamy Panny Márie v Kaplnke sv. Anny

HLOHOVEC 27. júla 2016 - Len raz cez rok sa slávi ranná svätá omša aj malej Kaplnke sv. Anny vedľa farského kostola v Hlohovci. Je to v deň spomienky na sv. Joachima a Annu, rodičov Panny Márie, ktorá sa slávi 26. júla.

Hlavným celebrantom svätej omše bol hlohovecký kaplán Michal Kollár. Evanjelium prečítal diakon Lukáš Blažo. Nový hlohovecký kaplán vo svojej homílii spomenul, že vo Svätom písme nie je žiadna spomienka o Joachimovi a Anne, nachádzame ich iba v starých spisoch. Tiež nemohli mať dlho deti, až v starobe sa im narodila Panna Mária. Meno Joachim znamená Pán povyšuje, posilňuje, a meno Anna znamená milosť.
 
Aj v dnešnej dobe má byť žena určitou milosťou pre muža, ako sme to počuli v Knihe Prísloví: „Kto nájde ženu statočnú? Má cenu nad perly.“ A muž má byť posilou pre ženu, pretože ak je žena vdova či slobodná matka, muž jej chýba. Na záver kaplán Kollár zablahoželal nositeľkám mena Anna, ktoré nechýbali v hojnom zástupe veriacich.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Hlohovčania oslávili sviatok mamy Panny Márie v Kaplnke sv. Anny

Na záver svätej omše ku cti matky Panny Márie kaplán Kollár zablahoželal nositeľkám mena Anna, ktoré nechýbali v hojnom zástupe veriacich. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY