Defibrilátor osadili v budove dvoch cirkevných škôl v Trnave

TRNAVA 10. januára 2020 - Arcibiskupské gymnázium biskupa P. Jantauscha a Stredná odborná škola pedagogická bl. Laury patria od štvrtku 9. januára k jedným z mála inštitúcií v Trnave, ktoré sa môžu pochváliť jedinečným prístrojom určeným na zachraňovanie života človeka - AED.

Vo štvrtok 9 januára, pri príležitosti jeho uvedenia, privítal riaditeľ oboch cirkevných škôl vdp. Ľuboš Hašan významných hostí, medzi ktorými bol aj župan Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, prezident Slovenského červeného kríža, lekár Viliam Dobiáš a riaditeľ Arcibiskupského školského úradu vsdp. kanonik Ján Hallon.
 
Po úvodnom požehnaní bol defibrilačný prístroj, ktorý má slúžiť nielen pre cirkevné školy sídliace na ulici Jána Hollého 9, ale aj pre širokú verejnosť, slávnostne uvedený do používania. Ľudský život je dar od Pána Boha, ktorý si máme chrániť od počatia po prirodzenú smrť. A tak ako blahoslavený Titus Zeman bojoval za záchranu ľudskej duše, veríme, že aj defibrilačný prístroj AED prispeje v prípade potreby k záchrane ľudského života.
 
TO ABU informoval Ľuboš Hašan
 
facebook sharing button Zdieľaj
Defibrilátor osadili v budove dvoch cirkevných škôl v Trnave

Na snímke vsdp. kanonik Ján Hallon, riaditeľ Arcidiecézneho školského úradu, s vdp. Ľubošom Hašanom, riaditeľom AGBPJ a SOŠ pedagogickej bl. Laury, počas obradu požehnania defibrilačného prístroja. (Zdroj foto: pasa.edupage.org)

NOVINKY