Cez víkend boli Moravany nad Váhom mariánsky naladené

MORAVANY NAD VÁHOM 10. októbra 2016 - Vo farnosti Moravany nad Váhom si v nedeľu 9. októbra pripomenuli sviatok Ružencovej Panny Márie - patrónky farského kostola. Veriaci tak spoločne oslávili slávnosť celej farnosti - hody.

Farský kostol zasvätený Ružencovej Panne Márii bol konsekrovaný v roku 1877. V súčasnosti pod farnosť Moravany nad Váhom patria aj obce Ducové a Hubina. Slávnostnú svätú omšu celebroval miestny farár Marek Suchý. Pre neho to bola prvá hodová slávnosť v novej farnosti.
 
Svätú omšu začali slávnostným sprievodom asistencie a veriacich v tradičných krojoch od farského úradu do kostola. Ako vo svojej kázni uviedol moraviansky farár Marek Suchý: "Ružencová Panna Mária nám aj v dnešnej dobe dáva do rúk najmocnejšiu zbraň na svete. Tou zbraňou je modlitba posvätného ruženca a pravidelná spoločná modlitba, najmä v rodinách spolu s deťmi." Na svätej omši sa vo veľkom počte zúčastnili nielen veriaci z Moravian a susedných obcí, ale aj hodoví návštevníci zo širokého okolia.
 
Pred ukončením svätej omše sa farár Marek Suchý prihovoril a poďakoval všetkým farníkom, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k slávnostnému prežitiu tohto, pre celú farnosť významného dňa. Svätú omšu zakončili spevom pápežskej hymny a záverečným slávnostným požehnaním.
 
TO ABU informoval Mário Starovič
 
facebook sharing button Zdieľaj
Cez víkend boli Moravany nad Váhom mariánsky naladené

Slávnostnú hodovú svätú omšu v Moravanoch nad Váhom celebroval miestny farár Marek Suchý. Pre neho to bola prvá hodová slávnosť v novej farnosti. (foto: Eva Glevaňáková)

NOVINKY