Bosí karmelitáni viedli ľudové misie v hlohoveckej farnosti

HLOHOVEC 27. marca 2017 - V nedeľu 26. marca sa vo farnosti Hlohovec zavŕšili ľudové misie, ktoré od predošlej soboty (18. marca) viedli bosí karmelitáni zo Starých hôr - brat Dušan, brat Miloš a brat Stanislav. Počas bohatého týždenného programu zazneli katechézy pre mladých a manželov, kedy si manželia mohli obnoviť svoje manželské sľuby a prijali aj požehnanie s relikviou rodičov sv. Terézie z Lisieux.

Mnoho starých a chorých veriacich nielen z mesta Hlohovec, ale i z okolia, využilo možnosť pristúpiť k sviatosti pomazania chorých, ktorá bola zavŕšená litániami k súcitu s chorými a eucharistickým požehnaním. Nechýbali ani moderované adorácie, či spovedná služba. Jedným z krásnych momentov bola procesia z farského kostola na miestnu Kalváriu, kde sa konala krížová cesta. V predposledný deň mnohí veriaci prijali škapuliar.
 
Na záver misií páter Dušan vyzval veriacich, aby neboli len rozprávačmi o viere, ale hlavne svedkami viery, ktorí ju aj žijú. Až potom sa ukáže ovocie tých semienok, ktoré sa snažili do nás počas týchto dní zasiať. Ešte pred požehnaním misijného kríža sa im poďakoval hlohovecký dekan Marek Jesenák, ktorý sľúbil, že bratia prídu aj o rok. Po požehnaní kríža nasledovalo aj záverečné požehnanie veriacich a rozlúčka s bratmi, ktorí po pätnástich rokoch takto oživili farnosť misiami a prispeli k hlbšiemu prežitiu pôstneho obdobia.
 
TO ABU informovala Lucia Froncová
 
facebook sharing button Zdieľaj
Bosí karmelitáni viedli ľudové misie v hlohoveckej farnosti

Ľudové misie vo farnosti Hlohovec viedli bosí karmelitáni zo Starých hôr - brat Dušan, brat Miloš a brat Stanislav. (foto: Lucia Froncová)

NOVINKY