Arcibiskup Orosch prijal vzácnu návštevu z Japonska

TRNAVA 11. októbra 2016 - V piatok 7. októbra prijal trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch na audiencii sestru Máriu Assuntu Sumiko Inoue z Japonska.

Sestra Mária Assunta Sumiko Inoue je členkou generálnej rady sestier saleziánok v Ríme a zároveň vizitátorkou pre Slovenskú provinciu Dcér Márie Pomocnice, u ktorých v dňoch 23. septembra až 27. novembra vykonáva kánonickú vizitáciu života a práce sestier.
 
Narodila sa v Nagasaki, v rodine s dlhou kresťanskou tradíciou. Prvé sľuby zložila v Chofu v roku 1989 a v Tokiu študovala spoločenské vedy. Počas štúdií bola tiež asistentkou aspirantiek. Následne učila na strednej škole. Od roku 1998 tri roky študovala v Ríme saleziánsku spiritualitu. Po návrate do Japonska znovu vyučovala a po absolvovaní kurzu pre formátorov v roku 2004 prevzala úlohu magistry noviciek. Od roku 2006 bola provinciálnou radkyňou a od roku 2013 provinciálnou predstavenou Japonska. Od novembra 2014 je členkou generálnej rady.
 
TO ABU informovala sr. Barbara Šranková FMA
 
facebook sharing button Zdieľaj
Arcibiskup Orosch prijal vzácnu návštevu z Japonska

Sestra Mária Assunta Sumiko Inoue je členkou generálnej rady sestier saleziánok v Ríme a zároveň vizitátorkou pre Slovenskú provinciu Dcér Márie Pomocnice. (foto: sr. Barbara Šranková FMA)

NOVINKY